ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΕΡΡΩΝ "ΟΑΣΙΣ"


Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ "3-6-9-12" ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ


 παιδι τηλεοραση

Ο Serge Tisseron είναι γάλλος ψυχαναλυτής-ψυχίατρος, από τους πιο γνωστούς στη χώρα του. Δίνει κατευθύνσεις έρευνας στο πανεπιστήμιο University Paris 7 Denis Diderot. Μελετά τις σχέσεις των νέων με τις νέες τεχνολογίες, τις παρανοήσεις ανάμεσα στους ενήλικες και την επόμενη γενιά, και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας της πληροφορίας στους νέους ανθρώπους. Το 2008 ανέπτυξε τον κανόνα «3-6-9-12», που σημαίνει, «όχι τηλεόραση πριν από τα τρία χρόνια, όχι παιχνίδια σε κονσόλα πριν από τα έξι, καθόλου internet πριν από τα εννέα χρόνια, και καθόλου κοινωνικά μέσα πριν από τα 12″. Το 2011 η Γαλλική Ένωση Παιδιάτρων αποδέχτηκε την πρόταση.

Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη
 http://www.ert.gr/o-kanonas-3-6-9-12-gia-ta-pedia-ke-tin-othoni-mia-sinentefxi-me-ton-gnosto-gallo-psichanaliti-serge-tisseron/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πανελλήνιο Συνέδριο "Παιδί και Τηλεόραση"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Σέρρες στις 20 Δεκεμβρίου 2008 το Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεύθυνσής μας. Σε αυτό ειδικοί επιστήμονες παρουσίασαν τις νεότερες τάσεις στην οπτικοακουστική αγωγή και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της διετούς δράσης του Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης.

Φωτογραφίες από το Συνέδριο

Φωτογραφίες από το Συνέδριο

Η αφίσα του Συνεδρίου

Η αφίσα του Συνεδρίου