ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ




ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΕΡΡΩΝ "ΟΑΣΙΣ"



Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ




Πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου η εκδήλωση του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης για την Προστασία των μικρών τηλεθεατών. Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η ολοκλήρωση του πανελλήνιου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού με θέμα "Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για την τηλεόραση που θα ήθελαν". Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η αφίσα του διαγωνισμού και βραβεύθηκαν τα 15 δημοτικά σχολεία που διακρίθηκαν σ' αυτόν και ζωγραφιές των μαθητών τους περιλαμβάνονται στην αφίσα.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα η Υπουργός, κα Άννα Διαμαντοπούλου και η Υφυπουργός, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ακόμη οι Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (κος Θ. Καρτσιώτης) και Αττικής (κος Ι. Κουμέντος), εκπρόσωποι δεκάδων φορέων με τους οποίους συνεργάστηκε το Δίκτυο αυτά τα τέσσερα χρόνια, εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου χαιρετίζει την εκδήλωση



Ο Διευθυντής Π.Ε. Ν.Σερρών, κ. Χρήστος Κρυστάλλης

Ο Σχεδιαστής του Δικτύου, κ. Ιωάννης Πούλιος

Η γραμματεία της εκδήλωσης (Θεοδοσέλη Αικατερίνη, Γιάννης Σαμολαδάς)




Στο γραφείο της Υπουργού

Η κα Χάρις Τσίγκου, εκ μέρους του ΕΣΡ

Ο κ.Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της Unicef Hellas

Ο κ. Ροδόλφος Μορώνης, Πρόεδρος του ΙΟΜ

Ο κ. Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος του παιδιού

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής, κ. Ι. Κουμέντος, κατά την απονομή


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Κ.Μακεδονίας, κ. Θ. Καρτσιώτης, κατά την απονομή


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησαν εισηγήσεις για το θέμα της προστασίας των μικρών τηλεθεατών από τους: Γιώργο Μόσχο, Βοηθό Συνήγορου του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού, Ροδόλφο Μορώνη, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, Ηλία Λυμπέρη, Γενικό Διευθυντή Unicef Hellas, Γιάννη Πούλιο, Σχεδιαστή και συντονιστή του Δικτύου και Χάρις Τσίγκου, Νομικός, στέλεχος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.


Η εκδήλωση έτυχε ευρείας προβολής από πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ ενώ η ΝΕΤ πρόβαλε ρεπορτάζ για αυτήν στο μεσημεριανό της δελτίο ειδήσεων.

Πανελλήνιο Συνέδριο "Παιδί και Τηλεόραση"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Σέρρες στις 20 Δεκεμβρίου 2008 το Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεύθυνσής μας. Σε αυτό ειδικοί επιστήμονες παρουσίασαν τις νεότερες τάσεις στην οπτικοακουστική αγωγή και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της διετούς δράσης του Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης.

Φωτογραφίες από το Συνέδριο

Φωτογραφίες από το Συνέδριο




Η αφίσα του Συνεδρίου

Η αφίσα του Συνεδρίου